Desert cheesecake cu afine

de BakeUpArtist in Dulciuri, 29 Iul 2017 | 5944 vizualizari

 

A început sezonul afinelor, s-au umplut magazinele. Și dacă tot am dat peste ele la orice raft, m-am aprovizionat și eu cu o punguță. Nu obișnuiesc să le consum simple, așa că am decis să fac un desert. Tind să cred că le-am pus în valoare destul de bine: aromă, textură, culoare.

 

INGREDIENTE

Pentru crustă am folosit:

  • 100 de grame de biscuiți integrali;
  • 1 lingură de cacao;
  • 2 lingurițe de zahăr pudră;
  • 50 de grame de unt;

Pentru cheesecake:

  • 250 de grame de afine;
  • 1 ceașcă de apă;
  • 4 linguri de zahăr;
  • 1 linguriță de gelatină granule;
  • 300 de grame de mascarpone;
  • 2 linguri de miere;
  • un praf de scorțișoară;
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert cheesecake cu afine:

Am început prin a face crusta: am mărunțit biscuiții, am adăugat cacao, zahăr pudră și apoi am amestecat cu untul topit. Am presat pe baza unei tăvi de tort cu diametrul de 20 de centimentri și am lăsat-o deoparte.

Am pus afinele într-o cratiță și am pus o ceașcă de apă, numai cât să le acopăr, pentru că nu am vrut să iasă un compot, ci un sos concentrat și aromat. Am adăugat zahărul și am fiert pentru aproximativ 10 minute la foc mic, amestecând constant și zdrobind afinele. Am oprit focul și am strecurat.

După ce s-a mai răcit sosul, am adăugat o linguriță de gelatină hidratată în prealabil în 50 de mililitri de apă rece și am amestecat până s-a dizolvat.

Mai departe, am mixat brânza cu 2 linguri de miere și cu un praf de scorțișoară, iar apoi am adăugat afinele și am omogenizat.

Am turnat compoziția peste crusta de biscuiți, am dat cu tava de masă de câteva ori, să sparg bulele de aer și am dat la rece pentru cel puțin 2 ore.

 Eu am lăsat puțin sos de afine deoparte, ca să îl pot pune peste cheesecake-ul rece. Yummy!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert cheesecake cu afine" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Barista Max + Espresso Machine

- 500 lei
2999.99 lei
2499.99 lei

COMENTARII (14)

Rocsi 1

31.07.2017, 21:38

Cat de fain!

elucubratiiculinare 1

31.08.2017, 08:37

ce minune

mirela0911 1

31.08.2017, 21:46

Un deliciu!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Desert pasca cu smantana, fara zahar